Alte detalii
Mancare inspirata de ce e bun in fiecare sezon. Adica:
< 1 >
Ce e specific fiecarui sezon.
< 2 >
Ce gasim si ne face pofta in anumite perioade ale anului. Pe unele stim ca le gasim doar atunci si apoi deloc. De exemplu: gutui si napi iarna. soc vara. dovleac toamna, leurda primavara.
< 3 >
Ce ne cere organismul sa mancam in sezoane. De exemplu: feluri mai consistente, poate putin mai grele iarna si mai usoare vara.
< 4 >
Intr-un fel alegem si pregatim mancarurile cam cum o faceau si mamele noastre pe vremuri, pana sa apara puzderia asta de fructe si legume din import. Cu ce gasea bun in piata. Ce punea la conservat peste iarna. Ce semi preparate facea ea in casa (de exemplu: morcovi murati, gutui murate).
Pe scurt, vom veni destul de des cu feluri noi in functie de ce ne inspira sezonul. Astfel incat sa descoperim mereu lucruri bune, interesante de mancat. Sau macar sa nu ratam ocazia de a ne bucura de ele.
Scrie parerea ta