Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit.
Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt.
Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15...
Buretii se curata de impuritati, frunzulite, se spala in 4-5 ape si se pun la fiert in apa clocotita timp de 20 minute.
Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori.
Dupa ce au fiert buretii, se scurg, se trec prin jet de apa rece si se...
Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita.
Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa...
Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,dupa care se calesc in unt cu 3 linguri de zahar si scortisoara.
Ouale se bat cu restul de zahar,un varf se sare si uleiul pana se omogenizeaza bine.Se adauga laptele caldut,praful de copt,zaharul...
Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga restul ingredientelor.Cartofii se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica,la fel si morcovul.Usturoiul se curata si se piseaza.Painea se inmoaie in apa calduta iar verdeata se...
Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu laptele caldut .Se omogenizeaza bine si se aduga un ou batut,un varf de sare,zaharul vanilat,esenta de rom si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se amesteca bine si treptat se...
Ouale se freaca cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca bine pana rezulta o spuma alba si bine legata.Se adauga lapte caldut ca sa se topesca zaharul,esenta de rom,coaja de lamaie rasa si praful de copt sau bicarbonatul stins...
Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase.
Se da vasul...
Bors de cartofi cu galuste din gris
Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit. Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt. Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15...